Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Прокуратура відстояла в суді рішення про витребування майна на суму 1,1 млн грн в інтересах громади Львова

Львівська обласна прокуратура відстояла в суді рішення щодо витребування майна та скасування державної реєстрації права власності в інтересах Львівської міської ради.

 

Встановлено, що Фонд державного майна України передав у приватну власності одному з ПП нежитлові приміщення у м. Львові площею 421,2 кв м власником яких є Львівська міська рада. Протягом 25 років вказане  майно незаконно перебувало у приватній власності. Відтак, таке майно вибуло з володіння власника поза його волею.

 

Захищаючи порушені права та інтереси громади Львова, обласна прокуратура заявила позов до суду про витребування майна та скасування державної реєстрації права власності ТзОВ на нього.

 

Суди першої та апеляційної інстанцій погодились з доводами прокурора щодо наявності підстав для витребування вказаного майна та скасування державної реєстрації права власності.

 

Західний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції та зобов`язав ТзОВ звільнити незаконно займані приміщення вартістю понад 1,1 млн грн. 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1219