Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2021

В обласній прокуратурі обговорили взаємодію органів державної влади та контролю, спрямовану на захист інтересів держави з питань земельних відносин

Під головуванням Миколи Друзюка, заступника керівника обласної прокуратури, пройшов круглий стіл щодо обговорення проблемних питань та взаємодії з питань захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

У заході взяли участь прокурори Львівської області, відповідальні за даний напрямок роботи, а також представники органів виконавчої влади та контролю у Львівській області.

Учасниками круглого столу обговорено проблемні питання, що виникають при здійсненні заходів контролю, спрямованих на протидію порушенням при наданні в користування земель сільськогосподарського та лісогосподарського призначення, а також водного фонду, виявлення фактів незаконного вибуття таких із державної та комунальної власності, типових порушень, що допускаються в ході виконання договорів, погіршення якості земель виснажливим використанням, а також своєчасності і повноти сплати платежів за користування ними.

«За результатами проведеної органами прокуратури роботи лише в порядку представницької діяльності упродовж поточного періоду 2021 року виявлено 36 кримінально - караних діянь у сфері земельних відносин, за пред’явленими 105 позовами прокурорів судами відкрито провадження стосовно повернення земель загальною площею близько 4,8 тис. га, та на загальну суму вимог понад 4,6 млрд. грн.» – розповів Микола Друзюк.

По завершенню проведеного заходу напрацьовано шляхи подальшої взаємодії органів державної влади, контролю та прокуратури з метою захисту інтересів держави у земельній сфері.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1320