Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2021

Відомого львівського антивакцинатора підозрюють у вчинені злочину проти основ нацбезпеки України

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому громадському активісту за фактом дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади та зміну конституційного ладу (ч.ч. 1, 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, на початку листопада поточного року чоловік організував та очолив мітинг у місті Києві, на якому були присутні понад 3 000 людей та під час якого під антивакцинаторськими гаслами публічно закликав присутніх до примусового видворення представників усіх чинних органів державної влади та самостійного провадження державної влади через підконтрольні неконституційні органи.

Слідчі дії тривають, наразі вирішуються питання щодо обрання особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчиненого правопорушення.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими та оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1198