Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2021

13 років з конфіскацією майна – прокурори домоглися справедливого вироку для розбійників

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо двох 20-річних мешканців Дрогобича, яких обвинувачували у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень потерпілому (ч. 4 ст. 187 КК України). 

За результатами підтримання Дрогобицькою окружною прокуратурою публічного обвинувачення в суді встановлено, що у травні минулого року потерпілий повертався додому стежкою через місцевий солеварний завод, коли на нього напали обвинувачені. Вони безжально побили чоловіка, після чого повиймали з його кишень телефон, гроші та інше цінне майно на загальну суму понад 4 тис грн.

За результатами експертизи, у той вечір потерпілому було завдано тяжкі тілесні ушкодження за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

Після нападу фігуранти у той же вечір продали викрадений мобільний, а наступного ранку вчинили вже новий злочин – грабіж, під час якого їх затримали правоохоронці.

У суді засуджені своєї вини не визнали та у вчиненому ніяк не розкаялися.

Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурора, визнав обвинувачених винними та призначив їм покарання у вигляді 13 років позбавлення волі із конфіскацією майна, кожному.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1499