Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2022

Хабарі за безперешкодне розведення риби на Львівщині – підозрюють начальника обласного управління Держрибагентства

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, високопосадовець організував схему одержання на систематичній основі коштів від суб’єктів господарювання за безперешкодне здійснення діяльності у сфері рибного господарства на околицях Львова, без необхідних документів дозвільного характеру.

Він мав отримати через посередника – державного інспектора цього ж управління – неправомірну вигоду від місцевого підприємця за невжиття заходів щодо притягнення його до відповідальності за незаконне прісноводне рибництво у водоймах області.

Під час одержання неправомірної вигоди правоохоронці затримали посередника, а предмет неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів вилучено.

Наразі вирішується питання щодо обрання начальнику обласного Управління запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1471