Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Фальсифіковані COVID-сертифікати для заробітчан – справу скеровано до суду

Прокурорами Яворівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 31-річного місцевого мешканця за фактом підробки документів – сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 та їх збуту (ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

Як ми інформували раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=308341&fp=60), обвинувачений створив у себе вдома підпільну типографію, де виготовляли підроблені медичні документи - сертифікати про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19. Свої послуги він надавав в основному перевізникам, які закупляли підробку для своїх пасажирів – українських заробітчан.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Яворівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1147