Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2022

3 000 дол США для суддів апеляційного суду – у Львові затримано адвоката

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано 47–річного адвоката, який вимагав неправомірну вигоду для здійснення неправомірного впливу на суддів (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, адвокат запропонував своєму клієнту за 3 тис доларів США вирішити питання щодо прийняття колегією судів апеляційного суду позитивного рішення по його справі. А саме, відмовити у задоволенні апеляційної скарги прокурора на вирок, яким його клієнта засуджено за майнові злочини до покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком. Прокурор звернувся до суду із скаргою з метою призначення реальної міри покарання.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі усієї суми неправомірної вигоди.

Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1217