Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Протидія домашньому насильству – один із пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури

Домашньому насильству немає виправдання! Це не сімейна справа, не спосіб виховання, не специфічний вияв любові - це злочин, про нього треба заявляти, бо може бути запізно.


Прокуратура не залишається осторонь захисту громадян і протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з домашнім насильством, яке Генеральним прокурором визначено пріоритетом у роботі прокурорів.
Так, зокрема, Самбірською окружною прокуратурою за період 2021 року до місцевих судів скеровано 40 кримінальних проваджень з приводу  домашнього насильства ( ст. 126-1 КК України), що у тричі більше аніж за 2020 рік (13 проваджень).
У ряді справ уже винесено обвинувальні вироки, зокрема:
-    Вироком Турківського районного суду Львівської області засуджено 22-річного місцевого жителя до 200 годин громадських робіт за умисне систематичне вчинення психологічного насильства відносно своєї матері;
-    Вироком Самбірського міськрайонного суду засуджено 53-річного жителя Самбора до 6 місяців арешту за умисне систематичне вчинення домашнього насильства відносно своєї дружини;
-    Вироком Самбірського міськрайонного суду засуджено 60-річного жителя району до 1 року позбавлення волі із застосуванням іспитового строку за умисне систематичне вчинення домашнього насильства відносно своєї дружини.

На розгляді в суді перебуває ще 25 аналогічних кримінальних проваджень.
Серед яких, зокрема справа з ознаками дитячого насильства, під судом перебуває 25-річний чоловік, який протягом грудня минулого року двічі умисно побив свого  трьохрічного сина, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження.
Робота на вказаному напрямку продовжується.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, не мовчіть – звертайтесь по допомогу до правоохоронних органів, зателефонувавши на оперативну лінію 102!
 

 

кількість переглядів: 1034