Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2022

Мешканця Львівщини судитимуть за незаконний видобуток корисних копалин

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури  завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Стрийського району за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що 26 жовтня цього року обвинувачений на правому березі в заплаві русла річки Сукіль, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, за допомогою екскаватора ковшем видобував піщано-гравійну суміш. Загальний об’єм незаконно видобутих корисних копалин сягнув 6,8 метри кубічних.

В подальшому, чоловік дану суміш загрузив на вантажний автомобіль з ціллю використання для власних потреб. Однак, неподалік місця вчинення кримінального правопорушення останній був затриманий правоохоронними органами.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні проводилося слідчими Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 319