Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Шахрайство з нерухомістю та її легалізація – у Львові судитимуть групу осіб

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт відносно 3 осіб за фактами заволодіння чужим майно шляхом обману, вчиненого в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 28 - ч. 4 ст. 190, ч.2 ст. 358 КК України), а також відносно одного обвинуваченого ще і за фактом легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом ч. 1 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 мешканців Львова за попередньою змовою склали фіктивний договір купівлі-продажу нежитлових приміщень, що належали на праві власності територіальній громаді м. Львова в особі Львівської міської ради. В подальшому останні, діючи шляхом обману та використовуючи підроблені документи, отримали рішення Третейського суду про визнання дійсним правочину, на підставі якого зареєстрували право власності на нежитлові приміщення в центрі міста загальною площею 847,2 кв м. Таким чином заподіяно матеріальної шкоди територіальній громаді на загальну суму 12,1 млн грн. (відповідно до експертної інформаційної довідки станом на січень 2022 року).

Окрім того, один із обвинувачених, діючи як володілець незаконно набутого майна, з метою його легалізації, у вересні 2012 року в приміщенні нотаріальної контори уклав договір дарування часток вказаних нежитлових приміщень, на підставі якого в подальшому підставна особа незаконно набула право власності на вказаний об’єкт.

Наразі заподіяні матеріальні збитки відшкодовано шляхом повернення незаконно набутого  майна в комунальну власність територіальної громади м.Львова.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1297