Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Реалізація контрафактних навушників відомого світового бренду на Львівщині – судитимуть групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом незаконного використання знака для товарів і послуг (ч. 2 ст. 229 КК України).

Слідством встановлено, що в період з серпня 2022 по березень 2023 року троє обвинувачених організували продаж контрафактних бездротових навушників відомого світового бренду. За допомогою поліграфічної пакувальної продукції надавали цим товарам ознак схожості з оригіналами.

На орендованих квартирах у Львові та Винниках чоловіки зберігали і фотографували фальсифікат для рекламування у соціальних мережах. Також вони вели облік доходів одержаних від незаконної діяльності.

Реалізовували підробки через спеціально створені акаунти в Instаgram. Клієнти отримували замовлення поштовими відправленнями в межах території України.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено понад 150 одиниць фальсифікату, а також пакувальні та рекламні матеріали, носії електронної інформації.

Таким чином компанії завдано збитків на понад 1,2 млн грн, які наразі обвинуваченими добровільно відшкодовано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось детективами ТУ БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу співробітників УПК у Львівській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 31