Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2022

2 100 доларів США за незаконне переправлення призовників через кордон - затримано мешканця Львівщини

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Львівщини, який організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).



За даними слідства, підозрюваний організував схему незаконного переправлення призовників через кордон України при сприянні службових осіб одного із митних постів Львівської митниці. Для цього він створив телеграм-канал, у якому пропонував «клієнтам» за 2100 доларів США отримати пакет документів, які давали право перетину кордону військовозобов’язаним чоловікам.


Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання частини неправомірної вигоди.

За рішенням суду фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання від вартою. Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Заходи з викриття проводилися слідчими Територіального управління ДБР, за оперативного супроводу УСБУ у Львівській області. 



 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1485