Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

24 000 грн хабара за відпуск відпрацьованого щебню із Львівської залізниці - затримано посадовця регіональної філії

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру заступнику начальника одного із підрозділів Регіональної філії «Львівська залізниця» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав у мешканця Львівщини неправомірну вигоду в розмірі 24 000 грн за безперешкодний відпуск відпрацьованої щебеневої суміші, яка перебуває на балансі Регіональної філії «Львівська залізниця».

Службовець встановив ціну 240 грн/м3  товару, при цьому без оформлення необхідних документів, які б підтверджували здійснення фінансово-господарських операцій між покупцем та філією.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 12 000 грн.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1928