Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2022

Жорстоке поводження над цивільним населенням, серед яких були жінки та малолітні діти – задокументовано злочини військових РФ під час окупації

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, на початку березня 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому с.Бузова, Бучанського району Київської області підозрювані - військовослужбовці однієї з військових частин країни-агресора, незаконно вдерлися до одного із приватних будинків, де, погрожуючи вогнепальною зброєю, жорстоко поводилися з його мешканцями, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. Серед них були жінки та малолітні діти. 

Крім цього, фігуранти, погрожуючи фізичною розправою та зброєю незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих.

Наразі перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших воєнних злочинів на території України. Вирішується питання про оголошення їх у міжнародний розшук. 

Досудове розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки України у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1153