Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2022

У Львові повідомлено про підозру 3 місцевим мешканцям за розпалювання національної ворожнечі та ненависті в соціальній мережі

За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури м. Львова повідомлено про підозру трьом мешканцям Львова у вчиненні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, троє чоловіків у соцмережі  «Однокласники» створили публічні особисті облікові записи та зробивши їх відкрити для необмеженого кола осіб, з метою розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності української нації та її історичного минулого, її державності та суверенітету, систематично розміщували пости та поширювали інформацію, яка присвячена тематиці протистояння на Донбасі.

Загалом у свої дописах фігуранти критикували українців, які підтримують ідеї незалежного від Росії політичного курсу країни, української влади й України як держави в цілому.

Зокрема, один з чоловіків поширював різноманітні агресивні заклики та вигадування про образ «бандерівців», а також виправдовував та визнавав правомірною збройну агресії РФ проти України. Інший - поширював різноманітні агресивні заклики про прозахідних, проєвропейських українців, що формують у людей почуття озлобленості, відчуження і викликають національну ворожнечу або розбрат.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Досудове розслідування триває, здійснюється слідчими ЛРУП № 2 ГУ НП у Львівській області за матеріалами УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1777