Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2022

400 дол США за сертифікат про володіння державною мовою – повідомлено про підозру колишній працівниці митниці

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано 41–річну колишню працівницю Галицької митниці, яка вимагала неправомірну вигоду для здійснення неправомірного впливу на службових осіб одного із навчальних закладів області (ч. 3 ст. 369-2 КК України).


За даними слідства, жінка запропонувала жительці області за 400 доларів США вирішити питання про сприяння службовими особами одного із центрів проведення іспиту на рівень володіння державною мовою – державного педагогічного університету на Львівщині в успішному складанні іспиту на рівень володіння державною мовою та видачі відповідного сертифікату.


Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі частини суми неправомірної вигоди.


Наразі затриманій повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.


Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1287