Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2022

Корегував обстріли Львова – місцевому мешканцю повідомлено про підозру у держзраді   

За процесуального керівництва Львівською обласною прокуратурою викрито і повідомлено про підозру мешканцю Львова у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з квітня 2022 року підозрюваний добровільно співпрацював з російськими окупантами, шляхом надсилання їм через месенджер Telegram інформації про розміщення на території Львова військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури, чим фактично корегував дії окупантів щодо обстрілів міста.

Фігурант безпосередньо здійснював коригування ракетних ударів, які мали місце 18 квітня, у тому числі обстрілу автосервісу розташованого у місті Львові, внаслідок якого загинуло четверо осіб та четверо отримали поранення.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За принципової позиції прокурорів суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1769