Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2022

4000 доларів США за безперешкодний перетин кордону – затримано жителя Львівщини

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано мешканця Львівщини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему нелегального перетину кордону особами, що підлягають мобілізації. Чоловік пообіцяв переправити військовозобов’язаного через державний кордон на підставі завідомо підроблених офіційних документів, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану. Свої послуги фігурант оцінив у 4 тис доларів США.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1343