Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

Підробляла документи для переправлення осіб, що підлягають мобілізації – підозрювану взяли під варту

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури 44–річній мешканці Івано-Франківської області повідомлено про підозру у сприянні незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, жінка сприяла незаконному переправленні осіб, що підлягають мобілізації через державний кордон України. Підозрювана займалась підробкою документів, що дають можливість безперешкодного перетину державного кордону України військовозобов’язаним громадянам. Зокрема, остання надавала медичні довідки про непридатність до військової служби військовозобов’язаних громадян або проставляла печатки про оформлення виїзду на постійне проживання та про взяття на постійний консульський облік.

Вартість такої послуги становила 4200 доларів США.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено та вилучено 60 тис доларів США, на які накладено арешт.

За клопотанням прокурора, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення майже 200 000 гривень застави.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області.

                             

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 916