Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

6000 доларів США за організацію незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними – викрито мешканця Львова

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 30-річному львів’янину за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон  (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України. За 6 000 доларів США до бази даних «Шлях» вносились неправдиві відомості про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами та виїжджають за кордон за гуманітарною допомогою. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК під час одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 000 доларів США.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1223