Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

Колишнього заступника Голови ГУР МОУ підозрюють у державній зраді

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру генерал-майору, колишньому заступнику Голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України за фактами державної зради, посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконного зберігання зброї (ч. 1 ст. 111, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з 2014 року діяв в інтересах спецслужб РФ. Збирав та передавав останнім таємну та цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в Україні, а також форм та методів, які використовуються ЗСУ та правоохоронними органами у протидії російській агресії.

За вказівкою спецслужб країни агресора, фігурант надсилав їм інформацію з органів Міністерства оборони, Головного управління розвідки, Національної академії Сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, авіаційних та військово-промислових державних підприємств щодо діяльності останніх, а також агентурних зв’язків спецслужб України на тимчасово окупованій території.

Окрім цього, у лютому 2022 року під час проведення обшуку за місцем роботи підозрюваного, він намагався застрелити співробітників СБУ, які прибули для проведення слідчих дій.

Суд підтримав позицію прокурора та обрав підозрюваному найсуворіший запобіжний захід – вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відео

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 362