Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Вбивство 72-річної бабусі у Червонограді – справу скеровано до суду

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 27-річного мешканця Червонограда за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 26 травня цього року чоловік, використовуючи фізичну перевагу, наніс своїй 72-річній бабусі численні удари кухонним ножем в голову та шию. Від отриманих травм потерпіла померла на місці події.

Проведеними експертизами встановлено, що на момент вчинення вбивства фігурант страждав хронічним психічним захворюванням – параноїдальною  шизофренією, із дефектом особистості в емоційно-вольовій сфері, не усвідомлював свої дії та не керував ними.

В зв’язку з наведеним, чоловіка поміщено до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області.

Довідково зазначимо, що примусовими заходами медичного характеру є надання амбулаторної психіатричної допомоги, поміщення особи в спеціальний лікувальний заклад з метою її обов'язкового лікування, а також запобігання вчиненню нею суспільно небезпечних діянь.

 

Відділ інформаційно політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 299