Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2022

5 000 доларів США за організацію переправлення військовозобов’язаних через кордон – повідомлено про підозру 3 учасникам організованої групи

Львівська обласна прокуратура спільно з Управлінням СБУ у Львівській області продовжують активну роботу, спрямовану на протидію злочинам, які загрожують державній безпеці України.


Як ми повідомляли раніше, у липні місяці правоохоронцями було затримано чоловіка, який діючи у складі організованої групи пообіцяв переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через держкордон України на підставі завідомо підробленого офіційного документу – довідки військово-лікарської комісії з неправдивими відомостями про захворювання, виготовленої іншим учасником групи. Така послуга коштувала 5000 доларів США.

Наразі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом мешканцям Львівщини в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України). Вживаються заходи щодо розшуку одного із учасників групи.

Встановлюються інші особи, які могли отримати підроблені документи та виїхати на цих підставах за межі України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 
Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1221