Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2022

Викрито незаконну діяльність підприємств, які входили до складу конвертаційного центру

Львівською обласною прокуратурою припинено незаконну діяльність так званої «транзитно-конвертаційної» групи підприємств, які здійснювали свою діяльність на території міста Львова.

Встановлено, що вказані підприємства надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань та штучного формування податкового кредиту іншим суб’єктам господарювання, шляхом документального відображення фінансово-господарських операцій, без їх реального проведення.

Так, на виконання ухвал слідчого судді на території міста Львова проведено ряд обшуків в офісних приміщеннях за адресами здійснення господарської діяльності СГД.

В ході  проведення обшуків виявлено та вилучено речові докази, які свідчать про вчинення злочину, зокрема: чорнові записи та чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 32 печатки підприємств, з ознаками фіктивності, які входили до складу групи, податкову документацію тощо.

Крім того, директору підприємства, яке незаконно сформувало та завищило податковий кредит, внаслідок чого ухилилось від сплати до бюджету податків на суму понад 3,2 млн грн, вже повідомлено про підозру за ст. 212 КК України.

Вирішується питання про призначення відповідних досліджень та експертиз, а також інших слідчих дій, з метою встановлення причетності до злочину і інших осіб, в тому числі щодо діяльності СГД, печатки та документи щодо яких виявлено в ході обшуків, обрання запобіжного заходу підозрюваній особі та накладення арешту на майно.

Слідчі дії проведено спільно з слідчими СУ ГУНП у Львівській області за оперативного супроводу працівників УСБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1386