Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

Заволодіння 2,5 млн грн під час будівництва газопроводу – судитимуть колишнього голову сільради на Львівщині

Червоноградська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільрад Червоноградського району за заволодіння майже 2,5 млн грн під час будівництва газопроводу.


Слідством встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді голови сільської ради, достеменно знаючи, що немає необхідності будівництва підвідного газопроводу середнього тиску до сіл територіальної громади, оскільки такий було збудовано декілька років тому, ініціював проведення тендеру на вказані роботи. В результаті проведення такого було укладено договір з будівельною компанією.


В подальшому, без проведення жодних будівельних робіт, підозрюваний підписав відповідні акти про їх виконання, на підставі яких підряднику безпідставно перераховано з місцевого бюджету 2 млн 470 тис грн.


Колишньому посадовцю інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення під час будівництва газопроводу (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).


Окрім того, за клопотанням Червоноградської окружної прокуратури Львівської області, рішенням слідчого судді накладено арешт на незавершене будівництво підвідного газопроводу середнього тиску та передано вказаний об'єкт, протяжністю 12 км в управління АРМА.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчі СВ ВП №2 Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Червоноградського районного відділу УСБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1175