Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2022

Розтрата більш як чверті мільйона гривень на будівництві каналізаційної мережі у селі – судитимуть колишнього голову сільради

За процесуального керівництва прокурорів Яворівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 50-річного колишнього голови однієї із сільрад Яворівщини за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).


Розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді голови сільської ради, уклав із одним з львівських підприємств договір на виконання робіт з будівництва каналізаційної мережі у селі.  


В подальшому, достовірно знаючи, що підрядник не встановив визначене договором обладнання, обвинувачений підписав акти виконаних робіт, у яких зазначалось про їх встановлення. На підставі цих документів підрядній організації було безпідставно перераховано з місцевого бюджету понад чверть мільйона гривень.


За клопотанням прокурора, рішенням суду накладено арешт на майно підсудного, а саме – земельну ділянку. 


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1265