Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2022

2 тис доларів США за незаконне переправлення чоловіків за кордон – на Львівщині викрито схему

За процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури Львівської області викрито та повідомлено про підозру мешканцю Закарпаття, який організував незаконну схему переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, підозрюваний налагодив незаконне переправлення чоловіків призовного віку до країн ЄС. Він пропонував чоловікам, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану, організувати безперешкодний перетин кордону на підставі документів про нібито непридатність до військової служби за станом здоров’я. Таку послугу він оцінив у 2 000 доларів США. Правоохоронцями задокументовано два факти (у червні та липні поточного року) незаконного перетину кордону особами призовного віку.


Під час проведення обшуку в автомобілі та житлі підозрюваного  вилучено документи про визнання непридатними до військової служби із виключенням з військового обліку 17 осіб, картки відмови у перетині державного кордону на 4 осіб, фотокартки з фрагментами печаток, 4 бланки Довідок ВЛК.


Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.


Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокуратурою спільно зі слідчими відділу поліції №2 Львівського РУП №1 ГУНП у Львівській області, за оперативного супроводу ОРВ 7 прикордонного Карпатського загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1029