Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Мешканця Червонограда судитимуть за публічне використання символіки комуністичного режиму та незаконне зберігання зброї

Прокурори Червоноградської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактами поширення комуністичної символіки та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 436-1, ч. 1 ст. 263 КК України).


Слідством встановлено, що перед початком повномасштабного військового вторгнення рф на територію України, обвинувачений вивісив у себе на балконі прапор червоного кольору із зображенням серпа, молота та п'ятикутної зірки.


Окрім цього, в ході обшуку у чоловіка виявлено та вилучено іншу комуністичну символіку, символіку країни-агресора, антиукраїнські листівки, літературу в підтримку «русского мира», формений одяг правоохоронних органів, холодну та вогнепальну зброю, набої та коктейлі Молотова.


Суд погодився із доводами прокурора та обрав фігуранту найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області за матеріалами Червоноградського РВ управління СБУ у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1678