Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Незаконне ввезення товару на 1,5 млн грн – підозрюються співробітники Львівської митниці

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом службовцям одного із митних постів Львівської митниці Держмитслужби за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, державні інспектори відділу митного оформлення сприяли громадянам в ухиленні від сплати обов’язкових митних платежів. Посадовці в листопаді 2021 року, сім разів, безпідставно, під виглядом порожніх, пропустили на територію України транспортні засоби, у яких знаходились автозапчастини, побутова техніка та інші товари, без сплати будь-яких митних платежів.

Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на суму понад 1,5 млн грн.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, а також встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Операцію з викриття прокуратурою проведено спільно з слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові та співробітниками відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1517