Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2022

Арештовано корпоративні права та майно підприємства на майже півмільярда гривень, власниками яких є громадяни РФ

За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права львівського підприємства, яке є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Західної України, на загальну суму 11 млн грн, а також на 19 об’єктів нерухомості цього підприємства – цілісний майновий комплекс товариства. Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн.

Вирішується питання про передачу арештованого в управління АРМА.

За даними слідства, посадовці підприємства, засновником якого є естонська компанія, а бенефіціарними власниками є група громадян РФ, які здійснюють фінансовий контроль за грошовими коштами від продажу скляних виробів, ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам – пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, вказані громадяни РФ задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони РФ, що є важливим елементом фінансування під час військової агресії в Україні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, службового підроблення, а також фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється слідчими ГУ НП у Львівській області, за матеріалами УСБУ у Львівській області (ч. 2 ст, 110-2, ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1968