Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

Спеціалізована екологічна прокуратура виявила факт незаконного видобутку піску на Львівщині

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури, у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст.240 КК України, викрито факт незаконного видобутку корисних копалин на території одного із сіл Яворівського району.

Встановлено, що на земельній ділянці загальною площею більш як 300 м кв без відповідних спецдозволів, гірничого відводу та плану розробки родовища здійснювався незаконний видобуток піску.

За результатами проведення слідчих дій вилучено зразки піску, трактор та два вантажні автомобілі.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішуються питання про призначення ряду експертиз та встановлення осіб причетних до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області за матеріалами Управління Стратегічних розслідувань у Львівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1407