Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Привласнення майже 2 млн грн – працівниця банку постане перед судом

Прокурори Франківської окружної прокуратури міста Львова завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої завідувачки відділу одного з державних банків України за фактами привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, жінка, перебуваючи на посаді завідувачки відділу одного із державних банків Львова, маючи доступ до сховища цінностей, впродовж січня-лютого 2019 року заволоділа понад 1,9 млн грн. При цьому, з метою приховання факту нестачі грошей, обвинувачена внесла неправдиві відомості до акту ревізії про нібито наявність таких коштів у сховищі банку.

За клопотанням прокурора, суд наклав арешт на майно фігурантки загальною вартістю на понад 1,1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП 2 ЛРУП 2 Головного управління Національної поліції Львівської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1175