Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Прокуратура домоглася скасування у Верховному Суді неправомірного рішення

Прокурори Львівської обласної прокуратури домоглися у Верховному Суді справедливого рішення у провадженні щодо мешканця Львівської області, за обвинуваченням у незаконному  придбанні, зберіганні та перевезення бурштину, носінні та зберіганні кастету без передбаченого законом дозволу та замаху на вбивство правоохоронців під час виконання ними службових обов’язків (ч.1 ст.240-1, ч.2 ст.263, ст.348 КК України).
 
Як ми повідомляли раніше, підсудний, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, не зупинився на вимогу патрульних та почав втікати. З’їхавши на польову дорогу, чоловік вийшов з машини та, намагаючись втекти,  відкрив по поліцейських вогонь з мисливської рушниці. Після затримання, у ході обшуку у нього вилучили кастет та понад 1,7 кг бурштину (вартістю понад 17 тис грн), походження якого не підтверджується відповідними документами.

Суд першої інстанції змінив кваліфікацію вчиненого діяння на більш м’яку та засудив чоловіка за погрозу вбивства працівника правоохоронного органу, встановивши йому іспитовий строк, чим фактично звільнив його від відбуття покарання. Львіський апеляційний суд погодився з таким рішенням та залишив вирок без змін.
 
Вважаючи прийняте рішення незаконним, прокурор оскаржив його до Верховного Суду, який визнав доводи касаційної скарги обгрунтованими.
 
Відтак, тепер злочинцю загрожує від 9 до 15 років, або довічне позбавлення волі.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 336