Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2022

Взламував приватні акаунти інтернет-користувачів – у Львові судитимуть молодого хакера

Прокурори Галицької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах) (ч. 1 ст. 361-2 КК України).


Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, з часу військової агресії країни-окупанта перебравшись до Львова встановив на власний персональний комп’ютер програмне забезпечення, призначене для несанкціонованого отримання доступу до облікових записів інтернет ресурсів шляхом підбору та перебору комбінацій паролів. В подальшому, хлопець систематично отримував доступ до логіну та паролю користувачів інтернет-ресурсів, тим самим отримуючи доступ до персональних даних громадян.


Цю конфіденційну інформацію він продавав через анонімну платформу «Даркнет», використовуючи криптовалюту.


За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено жорсткі магнітні диски з персональними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та флеш-накопичувачі з доказами незаконної діяльності.


Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області за матеріалами УСБУ у Львівській області.

 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1509