Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

8 000 доларів США за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – на Львівщині затримано двох організаторів злочинної «схеми»

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Львівської та Волинської областей в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що підлягають призову на військову службу. За грошову винагороду – 8 000 доларів США вони гарантували військовозобов’язаному, що переправлять його через державний кордон України. Під час перетину державного кордону, в ході здійснення паспортного контрою службовці прикордонної служби не вносили відповідні відомості до інформаційної бази про перетин кордону, що надавало можливість останнім безперешкодно виїхати за межі країни.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1379