Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

На Львівщині повідомлено про підозру сімейному лікарю за недостовірні дані про вакцинацію та підроблені COVID-сертифікати

За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури сімейному лікарю однієї із медичних установ на Львівщині повідомлено про підозру за фактом вчинення несанкціонованої зміни інформації у внесенні недостовірних даних про вакцинацію та підробленні COVID-сертифікатів (ч. 2 ст. 358, ч.ч. 1,2 ст. 362 КК України).

За даними слідства, жінка підробила міжнародне свідоцтво про вакцинацію та внесла недостовірні дані про вакцинацію осіб до електронної медичної системи щодо вакцинації осіб, котрі виїжджали за межі країни.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділенням Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу управління СБУ України у Львівській області та оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

У разі доведення вини, підозрюваній може загрожувати позбавлення волі до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 266