Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Французу повідомлено про підозру у вчиненні потрійної ДТП, в якій загинуло дві дитини

В порядку міжнародного співробітництва за участі ювенальних прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину Франції за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху, що  спричинило загибель двох неповнолітніх осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

За даними слідства, у липні 2020 року підозрюваний їхав разом із українкою та двома її доньками на відпочинок. На автотрасі Київ-Чоп підозрюваний порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з фурою. Внаслідок зіткнення машину, якою він кермував, розірвало навпіл. Одна дівчинка загинула на місці події, її сестра через деякий час – померла у лікарні.

Після ДТП іноземця госпіталізували в українську лікарню, після чого направили лікуватись на батьківщину. Відтак, прокурори відправились у Французьку Республіку, де разом із місцевими правоохоронцями забезпечили вручення фігуранту повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Досудове слідство триває. Кримінальне провадження перебуває на контролі обласної прокуратури.

Розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1153