Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Викрито чергову схему переправлення ухилянтів за кордон

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури викрито чергову схему переміщення за кордон осіб призовного віку. Затримано двох мешканців Львівщини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ).

За даними слідства, керівник одного з підприємств, яке надає послуги з перевезення вантажів, оформляв на посаду «другого водія»  військовозобов’язаних осіб, які після перетину державного кордону в Україну не повертались. Тобто, з України виїжджало два водії, а назад повертався тільки один.

Очільника товариства та водія було затримано під час чергової спроби переміщення за кордон військовозобов’язаного.

За місцем проживання та роботи, а також в автомобілях затриманих проведено обшуки. В ході проведених слідчих дій вилучено 3 автомобілі, а також понад 7 тис. євро, ноутбуки, чорнові записи та документи.

Триває перевірка на причетність до вказаного злочину інших водіїв вказаного товариства.

Найближчим часом фігурантам буде повідомлено про підозру і подано клопотання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють  слідчими Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області за  матеріалами 7 прикордонного Карпатського загону ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1238