Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

У Львові викрили податківців: незаконно відшкодовували ПДВ і передавали конфіденційну інформацію

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито факти систематичного вчинення кримінальних правопорушень службовими особами ГУ ДПС у Львівській області, пов’язаних із одержанням неправомірної вигоди та зловживанням службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Зокрема, встановлено, що два товариства шляхом проведення фіктивних операцій з купівлі тютюнових виробів та об’єкту нерухомого майна сформували податковий кредит на суму 66 млн, який у подальшому було відшкодовано в повному обсязі.
 
Окрім цього, прокуратурою встановлено, що працівники ГУ ДПС у Львівській області систематично одержували неправомірну вигоду за надання третім особам інформації щодо обсягів імпорту, експорту товарів, клієнтської бази, цін на товари та інших конфіденційних відомостей, котрі зберігаються у базах даних податкової.
 
Свої «послуги» податківці оцінювали в розмірі від 150 до 1500 доларів США за надання інформації стосовно одного підприємства.
 
У ході проведення слідчих та негласних слідчих дій, задокументовано факт вимагання старшим державним інспектором ГУ ДПС у Львівській області понад 65 тисяч гривень.
 
Прокурори обласної прокуратури спільно із працівниками УСБУ у Львівській області провели обшуки у приміщеннях ГУ ДПС у Львівській області та місцями реєстрації юридичних осіб і проживання підозрюваного.
 
Протиправна діяльність вищевказаних посадовців припинена, та одному з фігурантів повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 290