Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2022

Понад 3 млн грн збитків державному бюджету: на львівській митниці викрито незаконну схему розмитнення автомобілів

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито схему незаконного митного оформлення 47 транспортних засобів без сплати обов’язкових митних платежів. Чотирьом інспекторам митного посту «Городок» Львівської митниці повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1, ч. 2 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, митники, в умовах воєнного стану, у період з 1 по 5 липня цього року внесли неправдиві дані до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор», що дозволило їм незаконно звільнити власників автівок від сплати обов’язкових митних платежів.
На той час рішення Верховної Ради України про пільгове розмитнення транспортних засобів, що ввозяться в країну, вже не діяло – воно втратило чинність 1 липня. 
 
Таким чином, дії інспекторів завдали державному бюджету збитків на суму понад 3,3 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання відносно них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Заходи з викриття проведено у взаємодії з департаментом внутрішньої безпеки Держмитслужби, досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють працівники ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 328