Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2023

Відправляв ворогу дані про позиції ЗСУ у прифронтовому Лимані – підозрюється місцевий мешканець. ФОТО

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури мешканцю Лимана повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року чоловік, через заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», надсилав представникам незаконного збройного формування так званої «ДНР» дані про місця дислокації, способи пересування та маскування підрозділів Збройних Сил України на території Лиманської територіальної громади.

Фігуранта було викрито на території школи, що знаходиться в одному із смт. Львівської області, де він перебував під виглядом внутрішньо переміщеної особи.

За клопотанням прокурора, суд обрав підозрюваному найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1363