Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

Державного реєстратора підозрюють у незаконній реєстрації права власності на нежитлові приміщення в історичному ареалі Львова

За процесуального керівництва прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру 46-річному мешканцю Львівщини у зловживанні своїми повноваженнями державного реєстратора та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та одного із львівських товариств, за відсутності правовстановлюючих документів вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна, а саме нежитлові приміщення загальною площею 79,4 кв м, що знаходяться у центрі Львова.

Внаслідок чого із комунальної власності міської ради та приватної власності львівського пенсіонера незаконно вибули нежитлові приміщення, ринкова вартість яких становить понад 3,5 млн грн.

Зазначимо, що вжитими в ході досудового розслідування заходами, за позовами прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова, судом скасовано незаконні рішення державного реєстратора та витребувано майно з чужого незаконного володіння у комунальну власність.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, здійснюють його слідчі Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1088