Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Передано в АРМА нерухоме майно у центрі Львова, яке належало підприємству російських власників

За клопотанням прокурора Галицької окружної прокуратури міста Львова заарештовано і передано до АРМА майно товариства, кінцевим бенефіціаром якого є громадяни РФ. Мова йде про нежитлові приміщення, які знаходяться на одній із центральних вулиць Львова вартістю 3,8 млн грн.

За даними слідства, підприємство незаконно заволоділо двоповерховим приміщенням загальною площею близько 160 кв. м. Для цього представники суб’єкта господарювання вступили у змову із місцевим мешканцем, який, використовуючи підроблене рішення суду, заволодів правом власності на згаданий об’єкт нерухомості. Після чого останній вчинив ряд правочинів з майном задля передачі його у власність товариства.

Стосовно діяльності посадових осіб зазначеного товариства та львів’янина за процесуального керівництва прокурорів здійснюється досудове розслідування за фактами шахрайства, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України). Наразі мешканцю Львова вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, а матеріали стосовно інших фігурантів – виділено в окреме провадження.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції області, за матеріалами – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 979