Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Дмитро Вербицький: Запобігання протиправному втручанню правоохоронних органів у діяльність бізнесу є одним із завдань прокурора

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький провів нараду з керівниками обласних прокуратур щодо недопущення протиправного втручання правоохоронних органів у діяльність бізнесу.

«Сьогодні в умовах військової агресії РФ проти України стабільність та сприятливі умови ведення бізнесу, а також довіра до державних інституцій є визначальними для інвестиційного клімату та післявоєнної відбудови країни», — наголосив Дмитро Вербицький. 

Під час наради були визначені пріоритетні напрями роботи, серед яких особливе місце займає саме захист інвестицій. Зокрема, у кожній області визначена відповідальна особа, завданням якої буде оперативне реагування на випадки надмірного процесуального тиску щодо суб'єктів інвестиційної діяльності. Також належну реакцію отримуватимуть випадки відвертої бездіяльності правоохоронних органів у разі заподіяння шкоди бізнесу внаслідок вчинення злочину.

Офіс Генерального прокурора продовжує системну роботу щодо визначення найбільших проблем у взаємодії органів прокуратури та бізнес-спільноти. Результатами цієї роботи стануть розробка та запровадження на практиці нових ефективних інструментів та механізмів захисту інвесторів.

Під час зустрічі Дмитро Вербицький доручив керівникам регіональних прокуратур вжити заходів для вдосконалення діяльності щодо захисту інвестицій. Це, зокрема, передбачає налагодження співпраці з представниками бізнес-спільноти на засадах відкритості та діалогу в межах, визначених Конституцією та законами України.

«Запобігання протиправному втручанню правоохоронних органів у діяльність бізнесу є одним із завдань прокурора. Наші дії повинні бути реальними та ефективними, спрямованими на формування в Україні сприятливого середовища для доброчесного бізнесу, а також на виконання завдань кримінального провадження», — зазначив Дмитро Вербицький.

кількість переглядів: 920