Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Незаконна порубка лісу на майже 4 млн грн – п’ятьом учасникам ОЗГ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у незаконній порубці лісу (ч. 3 ст 28, ч. 4 ст 246 КК України), а двох посадових осіб лісництва також у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, лісничий разом із місцевим підприємцем організував злочинну групу, до складу якої увійшов майстер лісу та два мешканці Сколівщини. Впродовж липня-вересня 2022 року вони здійснили незаконну порубку дерев на території одного із лісництв ДП «Славське лісове господарство», в тому числі на території природно-заповідного фонду. Зрубану деревину вони планували реалізувати на території України.

Такими діями державі було завдано 3,8 млн грн збитків.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також з накладення арешту на їх майно з метою відшкодування заподіяної шкоди.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1377