Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

На Львівщині незаконно вилучено землі Національної академії аграрних наук України – підозрюється експосадовець сільради та два землевпорядники

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури колишньому сільському голові та двом сертифікованим-інженерам землевпорядникам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювані відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб.

Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села, фігуранти безпідставно збільшили його площу, включивши туди землі державної власності, які перебувають у постійному користуванні інституту.  

Після чого землевпорядники розробили технічну документацію щодо поділу цієї ділянки на менші частини і на підставі рішень сільської ради, на якому головував підозрюваний як сільський голова відповідного села, незаконно роздали ці ділянки у приватну власність понад 200 громадянам. Серед тих, хто незаконно отримав такі землі, є також родичі та близькі підозрюваних.

Таким чином діями підозрюваних державі завдано понад 69 млн грн збитків.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

За клопотанням прокурора, на вищевказані ділянки накладено арешт.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1202