Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2023

У Львові викрито чергові схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях»

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом громадянам за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані під час дії воєнного стану за грошову винагороду організували схеми незаконного перетину державного кордону України військовозобов’язаними чоловіками.

Зокрема, викрито харків‘янина, який виготовляв фіктивні документи, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги він оцінив у 4 000 доларів США за два пакети документів.

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів.

Також затримано львів’янина, який за 5 000 доларів США обіцяв зробити дозвіл військовозобов’язаному на виїзд за кордон, шляхом внесення особистих даних в базу «Шлях», а в подальшому особисто перевезе останнього через державний кордон до Республіки Польща.

Слідчі дії тривають, наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області та Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1001