Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

Легалізація нерухомості у центрі Львова для громадян рф – судитимуть місцевих мешканців

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти стосовно мешканців Львова за фактами шахрайства, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що місцеві мешканці, використовуючи підроблене рішення суду, шляхом обману незаконно заволоділи правом власності на нежитлові приміщення, які знаходяться на одній із центральних вулиць Львова. В подальшому вони вчинили ряд правочинів з майном задля передачі його у власність юридичній особі, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни російської федерації.

Після чого, для легалізації нерухомого майна, фігуранти відчужили його юридичний особі, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни рф.

Довідково зазначимо, що за клопотанням прокурора вищевказані нежитлові приміщення загальною вартістю 6,2 млн. грн. арештовано та передано в управління АРМА.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 ГУ НП у Львівській області, за матеріалами – УСР у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1303