Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

На Стрийщині припинено діяльність двох нелегальних пилорам – вилучено деревини на суму понад 120 тис грн

Захист інтересів держави у сфері охорони та використання лісу є одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури.

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури викрито чергові факти незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246 КК України).

За даними слідства, мешканець одного із сіл Стрийського району на власному господарстві облаштував підпільну пилораму. Туди чоловік звозив незаконно зрубану деревину і розпилював її на готову лісопродукцію.

Під час обшуку виявлено та вилучено 18 колод деревини, а також бензопили і транспортний засіб на якому було ще 4 колоди породи смерека.

Окрім цього встановлено саме місце незаконної різки дерев на території одного із лісництв ДП «Ліси України», де виявлено ще 9 пнів.

У сусідньому селі також викрито ще одну нелегальну пилораму.

На подвір’ї господарства виявили деревину та лісопродукцію, а саме: 4 колоди смерека, 41 брус, дошки в кількості 73 штуки без дозвільних документів та металеву-переносну пилораму.

Також встановлено місця незаконної рубки в лісовому масиві ДЛГП «Галсілліс», де виявлено ще 14 незаконно зрубаних і готових до транспортування колод деревини, а також 5 пнів.

Слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз, на вилучену деревину, лісопродукцію, знаряддя та засоби вчинення злочину накладено арешт.

Вилучено незаконно зрубаної деревини на суму понад 120 тис грн.

Досудове розслідування у вказаних провадженнях здійснюється слідчими відділу поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1288