Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Засуджено жительку Самбірщини за пропаганду війти та підтримку збройної агресії РФ проти України

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури жительку Самбірщини визнано винною у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії російської федерації, глорифікації таких осіб, порушення рівноправності громадян та  пропаганду війни (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2, ч.1 ст.161, ст. 436 КК України). Їй призначено покарання – 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що з березня по червень 2022 року засуджена на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі Однокласники розповсюджувала дописи, у яких виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресію рф.

 Окрім цього,  вона поширювала дописи в яких прославляла осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України. Зокрема, возвеличувала армію, вихваляла військових збройних сил рф зі словами: «Ви наша гордість», «Наші захисники», «боги війни», «Поклон вам», «Перемога буде зa нами» тощо.

Також жінка поширювала образливі висловлювання, які принижують національну честь та гідність української нації, її державність та суверенітет.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 901